Folie/vinyl

Folie är perfekt för att utnyttja ytor till branding eller tillfälliga budskap

Vi erbjuder alla typer av utskuren och printad folie/vinyl. Klistermärken, dekaler, dekor, golvvinyl, fönsterdekor, solfilm och bilfoliering är bara några exempel.

Folie används allt mer inom inredning och interiör, för att ge miljön ett lyft. Vi kan t.ex. foliera printade motiv på väggar, golv och hissar. Eller i cykelrum, tvättstuga, entré, garage och på fasader.

Folie kan appliceras på de flesta underlag. Till exempel fönster, glas, bilar, asfalt, betong och papper. Vi kan även lägga till lack i olika steg. Det kan vara skyddslack, partiell lack (t.ex. vattendroppar printade i högblank lack), s.k. Drop gloss (en tjock blank upphöjd lack) m.m. Möjligheterna är oändliga! 

Med laminat på folien får man ett skydd som gör ytan lättare att torka av och det skyddar också ytan mot bl.a. klotter.

Foliering kan vara heltäckande eller utskuren som bokstäver eller dekaler. Det finns t.ex. material som är sträckbart och väldigt formbart och andra material som bara används på plana ytor. Eftersom det finns så många olika folier för olika användningsområden behöver vi veta så mycket som möjligt om ytan som ska folieras, i vilken miljö den finns samt önskad beständighet. 

Självhäftande möbelfolie

Självhäftande möbelfolie är en PVC-fri, pappersbaserad folie som finns i en mängd olika mönster. Att använda självhäftande möbelfolie är ett snabbt sätt att göra justeringar av interiören eller butiksdesignen.

Enkel att montera på möbler samt nästan alla plana och släta ytor. Reptålig och lätt att avlägsna utan limrester. Krymper inte efter montering.

Här följer några olika materialförslag som kan användas när du vill täcka ett helt fönster

Fundera på om du vill att motivet ska synas både från insida och utsida, eller bara från en sida. Man kan även behålla ljusinsläpp men förhindra insyn genom att välja en frostad vinyl, med eller utan budskap.

Printvinyl för glas – Glasklar 5 år eller 8 år

Transparent klar folie med blank yta för inom- och utomhusbruk. För montering på fönster, glas m.m. Mycket klarare än transparenta standardfolier, vilket gör att man kan trycka avancerade motiv utan att behöva skära bort delarna utan tryck – den glasklara folien ser ut som fönsterglaset! Bra både för tillfälliga budskap och till dekor eller insynsskydd som ska sitta längre. Bör inte monteras på glas med inbyggda värmeslingor.

PVC-fri Fönsterfolie, transparent printvinyl för glas – Glasklar 1 år eller 7 år

En transparent polyestervinyl som inte lämnar limrester, trots lång tids användning. Folien är enkel att montera och den kan användas både inomhus och för kortvarig utomhusdekoration. Budskapet kommer att synas på båda sidorna av glaset så materialet är perfekt för dekoration av skyltfönster.

Blockout vinyl

Denna vinyl passar på plana ytor både inomhus och utomhus, där man vill undvika ljusgenomsläpp. Blackout-vinyl går även att applicera ovanpå tidigare tryckta budskap som skall täckas.

Frostad glasdekorfilm

Frostad glasdekorfilm är en vinyl som ger en effekt av etsat glas. Den är framtagen för inomhusmiljö eller för kortvarig utomhusmiljö.

Frostad fönsterdekorfilm – tryckbar

Frostad fönsterdekorfilm som är gjord för att trycka på, för inom- och utomhusbruk.

Mönstrad fönsterdekorfilm

PVC-fri fönsterdekorfilm med olika mönster att välja på. Den här vinylen passar när man vill ha insynsskydd på glasytor som t.ex. fönsterväggar, konferensrum m.m.

Perforerad fönstervinyl med tryck på utsidan

Med den här vinylen syns motivet från utsidan men från insidan kan du se ut.

Perforerad fönstervinyl med tryck på båda sidorna

Den här vinylen ger ett visst insynsskydd samtidigt som du kan se genom den från båda håll.

Säkerhetsvinyl

Säkerhetsvinyl används på glas eller för att förstärka glaset mot skadegörelse, inbrottsförsök eller olyckshändelse.

Repskydd säkerhetsfilm

Repskyddad säkerhetsfilm fördröjer inbrottstiden. Går glaset sönder hindras det från att splittras. Säkerhetsfilm är oftast brandklassade enligt NF EN 13501-1. I många fall kräver försäkringsbolag att en säkerhetsfilm finns monterad.

Med tanke på miljön
Det finns olika typer av material att välja bland när du har miljön i åtanke

För att ta fram rätt lösning behöver vi ha en dialog med dig så vi förstår vad du vill uppnå, hur länge budskapet ska sitta uppe samt i vilken miljö det ska sitta.

Vi är nästan ensamma i Sverige om att kunna erbjuda det senaste på marknaden: En maskin som kan printa med miljövänliga, icke hälsofarliga färger på de flesta material som papper, folie, tapet, väv, glas m.m. Bläcket innehåller ingen NVC, som är en giftig förening som finns i många UV-bläck. Dessutom är bläcket Greenguard Gold Certified, vilket innebär att det uppfyller strikta kriterier för säkerheten för mottagliga individer som barn, äldre och sjuka. Med andra ord: bläcket är mycket bra för oss alla.

Trycket ger bättre färgåtergivning, högre skärpa och korrekta färger, matchade enligt Fogra39 standard. Prisbilden gör att du har råd att få det bästa trycket på marknaden, miljöaspekten får du på köpet!

Design och original

Hur ditt budskap utformas är avgörande för att det ska nå fram så bra som möjligt. Därför är vårt absoluta råd att alltid ha ett professionellt framtaget original som underlag för produktionen. Vi hjälper gärna till med idéer, grafisk formgivning och originalarbete. Det gäller även fotografering, om du behöver fina bilder från företaget eller på produkter.

Montage i hela Norden

Montage kräver kunskap för att produkten ska hålla och sitta kvar på ett säkert sätt. Därför har vi montörer med olika specialistkunskaper. Vi kan ordna med montage i hela Norden.

Ring 0766-470 480
eller mejla bjorn@synsdu.nu

Du kan även skicka offertförfrågan via detta formulär

Beskriv vad du vill ha hjälp med. Bifoga gärna en bild om förfrågan gäller en specifik yta eller miljö som vi kan behöva anpassa materialet efter. Vi kontaktar dig om vi behöver mer information för att unna ge dig en offert. Ibland är det enklare att prata – då är det bara att du slår oss en signal.